TILMELD NYHEDSBREV

DAGBOGEN

Her kan du læse om hvalpenes daglige liv


22.maj
De æder og æder. I dag var det første gang jeg så dem stoppe før skålen var tom. Bagefter dejsede de helt om på tæppet foran brændeovnen sammen med Kiera. Det er fint. De vokser jo kun mens de sover.

Køreture.
I går var de igen ude at køre og socialisere. De var med på rådhuset, hvor jeg arbejder. Jeg havde i sidste uge annonceret at jeg kom med dem, så der kom over 100 mennesker forbi og kælede med dem. Efter ca. 30 minutter lagde de sig pladask til at sove. De blev beundret for deres rolige sind og skønne væsen. Dejligt at se dem klare sig godt. Til sidst kom en kollega med hendes to drenge. De var blevet hentet i børnehaven og skulle nu hilse på hundehvalpene. De var bange for hunde. I løbet af en 20 minutters tid sad begge drengene med en hund på skødet. Godt nok lidt stive, men de gjorde det og var stolte af det. God oplevelse.


21.maj - hvalpene er nu 5 uger
Det de skal af med.
Det mest karakteristiske jeg kan fortælle for den foregående uge er, at hvalpene tisser, ligeså snart de slår øjnene op. JEg griner. Det er umuligt at nå at løfte 5 hvalpe ud i haven, så de kan tisse, så derfor bruger jeg nu mit vub-vub-vub kalden, så de løber efter mig. Griner. Det er så sjovt, at se dem løbe ud på terrassen og se dem sidde og tisse på stribe. Det er så tydeligt, at de nyder at være ude nu. De finder kroge til at komme af med deres afføring og de gør det allerhelst ude på græsset.

Kropssprog.
De kan løbe nu, og snubler ofte over deres kluntede ben. Deres bagpoter er meget mindre end deres forpoter. De klør sig instintktivt bag ørerne og de slikker deres pels. De bjæffer og gør af hinanden og tager fat og rusker hinanden, til den anden skriger. De løber ind i deres mor, som knurrer og sætter dem på plads, så de skriger og løber væk og ryster på hovedet, som om der var noget der havde rørt dem. Men hun strejfer dem bare og kender sine virkemidler.

At sutte.
Nu sutter de kun stående. Mor Ascha gider ikke mere at være sutteklud. Så det er meget kortvarigt, og så går hun og bider fra sig, hvis de forsøger igen. Det er sjovt at se dem bakke væk fra hende. Respekt for mor.

Sidste hvalp er solgt.
Her i pinsen har jeg haft den glæde at sælge den sidste hvalp. Nu er de alle afsat. Yvonne var igen forbi og hilse på sine bestilte hvalpe, som hun har døbt KARLA og PETRA. Michael og Kristina var her og kæle og lege med BASSE, som hun har døbt en stor hanhvalp. Hanne kommer også tit og ser til sin hunhvalp og endelig kommer hele familien der har købt en hanhvalp også. Børnene har døbt den VALDE. Det er skønne hvalpeejere og jeg er glad og lettet over, at det igen er lykkedes at skaffe gode hundeejere til hvalpekuldet. 

Aktivitet.
Hvalpene bider nu i al ting, og det er dejligt at se, at de respekterer, at når de bider i deres moster Lina, så knurrer hun, og de trækker sig tilbage. De undersøger alting. I hvalpegården, som de tog i brug med brask og bram, har de sovet i det nye hundehus og nydt livet.De har været med ude at køre - jeg var en tur på BARF-centeret i Hillerød, og de har været med i Fredensborg, hvor jeg skulle hente noget. Derefter hilste de på Gitte og Michael i Tikøb.

Foder m.m.
De spiser nu 300 gram kød pr. næse - de vejede sidste søndag knap 3.kg. De skal vejes igen i dag. I dag skal de have ormekur igen.

Hvalpene skal i dag vises frem på mit arbejde. Det bliver sjovt at se dem i de for mig vante omgivelser på rådhuset.

Socialisering.
I går havde vi besøg af Jane og Iben med deres dansk-svenske gårdhund Bailey, som først synes at hvalpene var farlige, og senere tog mod til sig og snusede til dem. Hvalpene synes det var evig morsomt at løbe bagefter, så det gik fint. Når vejret bliver bedre - det regner og regner - så skal de med til stranden og møde flere hunde.

12.maj – hvalpen er fire uger nu.

De sidste dage har hvalpene været både med i gården på bagsiden af huset, hvor jeg gik og arbejdede på den nye hvalpegård. Tømreren kommer i løbet af ugen og bygger et ”ulvehul” til alle hundene med tag på, som de kan sidde ovenpå. Det bliver sjovt at se dem tumle i den nye gård.

Yvonne havde sine to børnebørn med, som var rigtig gode med hundene. De tog hvalpene med ud på græsset og vi havde en sjov time der, hvor Ascha gravede et hul og hvalpene forsvandt ned i det med hende. De suttede også på hende, mens hun lå i hullet. Skønne fotos.

AnneGrethe kom med hvalpenes far Santos, så Yvonne kunne se ham. Hvalpene ligner mere og mere, idet de er begyndt at få brede hoveder og krøl i pelsen. Der er mange der siger til mig, at de glæder sig til, at de skal med på strandturen. Det varer nok ikke længe nu. De er meget nysgerrige.

 

11.maj

Merethe kom med sin skønne golden Maggie til hoveddøren, og jeg måtte bede hende om at sætte den i bilen. En hund fra en anden flok, vil stresse Ascha meget, og jeg frygter for, at hun mister mælken.

 

10. maj

Åbent hus hele dagen. Der er en dame der har ringet som vil komme, når hun kommer fra ferie. Der er fin respons på mine annoncer i Nordsjælland, Gi-pote og DBA, som jeg hele tiden går ind og fornyer både tekst, billeder og betaler for at komme på forsiden igen igen.


9. maj
Jeg kørte ned til Eva i Barf-centeret og købte mere hundemad og talte med hende om, hvornår jeg kan forvente at mor Ascha gylper op. Det mente Eva ikke at hun vil gøre, når hun ikke har gjort det endnu. Så i dag fik de en stor skål lammekød og det gik de sørme om bord i. Til sidst kunne de ikke spise mere, og lå tykke og mætte og snorksov et par timer. Det er det de mest gør nu - er vågne et par timer, sover et par timer osv.

6. maj.
Nu vågner hvalpene når jeg siger "Godmorgen hunde" til dem. De hopper op til min mund og slikker og slikker.I dag er jeg taget på arbejde med døren stående åben til rummet, hvor hvalpene er og hvor de nu med deres nye trappe kan gå ud i rummet. Jeg gjorde mig nogle overvejelser om, hvor de kan være, når jeg kommer hjem, men tog trygt afsted. Jeg regner med at alle 3 hunde passer godt på hvalpene. Jeg skiftede igår aftes hele kassen med aviser i et tykt lag. 

5. maj
Jeg har åbnet hvalpekassen og bygget en trappe af mursten som jeg har lagt et tykt tæppe over. Hvalpene så straks sit snit til at komme ud af kassen og kigge. Men da de alle seks var ude, gav de sig alligevel til at pibe samtidig med at de nysgerrigt undersøgte hele rummet.
Senere på dagen forsøgte jeg at ulvetude. Og minsanten om de ikke straks gav sig til at tude som ulve. Det var så sjovt og jeg blev meget glad. Jeg bestræber mig på at give dem samme vilkår som ulveunger i naturen. Således fødte Ascha også med kun et stearinlys i baggrunden. Ikke helt ulvefødselagtigt - men jeg kan ikke se i mørke.
Kom igår til at tænke på, at hvis jeg giver hvalpene mad, så får jeg jo ikke oplevet, om Ascha kaster mad op til dem, som ulvemødre gør. Så nu er jeg i tvivl. Må have skaffet den bog fra Freddies kone Britta, som beskriver hvad de gjorde med deres ulveunger.
Idag kørte jeg ud til Gitte og Michael og Michael var så sød at komme med 2 meter høj avisbunke, som jeg fik med hjem. Skønt, så behøver jeg ikke blive karrig med brugen af aviser. Jeg fik også sagt farvel til alle Zimbas hvalpe, som snart er 8 uger, og skal flytte hjemmefra. De er bare så skønne.

4.maj
Nu logrer hvalpene, når de hilser på hinanden. Det er sjovt at se. De er også begyndt at bide hinanden ind i munden. 3 gjorde det sammen idag.
Ascha sidder nu kun op og ammer hvalpene. Hun ser vældig tilfreds ud. Hun bader fortsat hver aften ved Hornbæk strand og nyder at være med på tur. Når jeg kører til hundetræning med Lina og Kiera bliver hun hjemme, og det ser hun ikke tilfreds ud med.
Anne-Grete har været her med en stak aviser. Dejligt - nu er der hårdt brug for dem. De tisser nogle ordentlige tåre. Deres afføring er orangefarvet og minder mig om da jeg selv havde babyer :).
Nu går de helt stabilt på deres 4 ben.
De har også været ude idag. Jeg gav dem et stort kødben at gnave i, og de gik alle ombord i det. Efterfølgende var der et besøgende barn - naboens Douglas på 5 år der spurgte, om de har tænder, og jo, det har de da. De små foran er helt ude, hjørnetænderne lige inde under huden. Så nu skal de have kødben og mad.
I nat var der en hvalp som var kommet uden for kassen, fordi jeg ikke havde sat den lille lem i. Kl.4 blev vi alle sammen vækket af hyl og skrål. Jeg var dødtræt og fik ikke lige rejst mig. Men kunne høre, at Ascha gik ind og løftede den op i kassen. Så blev der ro igen og vi sov videre. Jeg er dybt forbavset over, at de sover så hårdt om natten - er det fordi de får barf? Alle andre hvalpe er vågnet kl.4 om morgenen og har bjæffet og kartet rundt og larmet. Dette her kuld sover længe. Når jeg står op, siger jeg lige "godmorgen hunde" til dem, når jeg er kommet i tøjet og trods døre der går op og i, sover de bare.

3.maj
Jeg har købt kød til alle hundene - 120 kg. til en måned.
Idag fandt jeg et stort hul gravet ind under hækken. Det har jeg dækket til, og plantet en busk i. Håber Ascha så lader det være, ellers er der risiko for, at hækken går ud lige der.

2. maj.
Det er første dag Kiera kigger ned i hvalpekassen og piver. Lina har gjort det fra hvalpene var 10.dage gamle. Den piven er et instinkt der går igang, som er "mostrenes" evne og lyst til, at være med til at passe hvalpene.

1.maj.
Hvalpene slikker hinanden i ørerne og på poterne nu og på min hånd, når jeg stikker hånden ned til dem. De soignerer sig. De er nu tæt på 3 uger gamle og nogle værre "bjørnebanditter". De er runde og trinde og har fin blank pels, noget som alle bemærker. Det er BARFEN - masser af kød igennem modermælken. Ascha får 1½ kg. to gange om dagen. De andre to voksne får 900 gram hver anden dag skiftende mellem morgen og næste dags aften. Alle mine 5 katte får også BARF - idag har de fået hestekød alle sammen. Kattenes pels er også blevet skinnende blanke og de fælder ikke mere. Jeg kan tydeligt se forskel på mit vasketøj. Det er SÅ dejligt at slippe for hunde- og kattehår. En kæmpe lettelse i hverdagen.

7. dag
Ascha graver huller – alle vegne i haven. Ved at fortsætte i Ian Billinghurst bog fandt jeg ud af hvorfor. Det er som altid, når jeg bare tænker tilbage på ulvenes levemåde logisk. Ulven graver et hul for at kunne føde i det. Hvalpene ligger nederst – mor ligger som et ”låg” over dem. Bagefter graver hun et nyt hul og flytter dem til. Det er fordi efterladenskaberne fra fødslen er vådt, og nu flyttes de til et tørrere sted. Når hvalpene begynder at besørge, graver mor igen et nyt hul og flytter hvalpene, og sådan fortsætter hun.
 
Det er derfor hunde er så renlige. De ”skider ikke i egen rede” so to speak. Det er problemet i en have – de gør det spredt over det hele – da de afskyr deres egen afføring. Andres er noget andet. Det kan de godt lide at spise, og det skyldes, at der er mange gode vitaminer i det. Jeg er blevet spurgt om dette rigtig mange gange, og har vejledt hundeejere til ikke at gøre det til et drama, hvor man forsøger at rive hunden væk fra de fremmede ekskrementer. Men vende ryggen til og gå i stedet.
 
Nu da jeg har læst Billighursts analyse af, hvad der findes af gode vitaminer, mineraler osv. i afføringen, er jeg endnu mere tryg ved at sige det til spørgerne. I naturen er det naturligt at spise afføring fra andre – hvem kender ikke ”en hund efter fårelort eller hjortelort” i skoven.
 
Jeg har ferie og nyder at lytte til de knitrende lyde fra hvalpekassen. Når jeg tager dem op – for at de alle er kommet hånden en gang om dagen, kan jeg ”snakke” med dem, så de falder til ro ved min stemme, min lugt og min ro. De ligger ikke oven på hinanden mere, de ligger tit i hver sin side af kassen. De går stadig på deres bagben. Nåh, ja, jeg glemte at jeg fortalte til et træningshold om dette og en af kursisterne sagde: ”Det er faktisk skræmmende at de bliver stærkere af BARF.” Ja, det synes jeg. Tænk at vi med det industrialiserede hundefoder fodrer så forkert, at vi forhindrer hvalpe i at være stærke fra fødslen – man kalder det ”Svømmere”, når de kun bruger forpoterne til at hive sig frem med.
 
Hvilket får mig til at tænke på, at jeg i går aflagde barselsvisit hos hvalpekuldet hos Gitte og Michael Bagger i Tikøb. De var flyttet fra soveværelset ind i stuen i en stor løbegård, med tæpper hængende over det hele. De var begyndt at tisse på tæpperne i stedet for på bakken, som de ellers tissede i i hvalpekassen. Og nu er de smaddersjove
 
Jeg har varme på i bryggerset, hvor hvalpekassen står og de ligger på et Vetbed, som er en slags syntetisk lammeskind, som suger fugten ned af. Underneden er der aviser til at suge fugten, og jeg samler ind på job og på stationerne sent på aftenen, så jeg har nok.
 
Når de begynder at skulle mere end tisse, skal de lære at gå på ”kattebakke” – en stor en med grus i. Jeg skal have fundet et stort kar på nettet og have bestilt – eller måske skal jeg kigge i SILVAN. Jeg har lige bestilt en lygte på nettet som i mørke, som man kan bruge til at lokalisere hvor der bliver tis og blod og sæd er. Det sker med infrablåt lys. Det er samme slags lygte, som bruges ved mordudredninger.
 
Jeg kan huske, at jeg gik til kriminologi på Folkeuniversitet og vi gennemgik de mest berømte mord i Danmark, så vi fotos af garagens gulv og blod, hvor Lundin dræbte/slagtede Marianne og drengene, og selv oppe i loftet var der blodstænk, når man lyste med lygten. Jeg tænker, at i den i hvalperummet vil være praktisk til at få renligheden i top. Ellers har jeg en dampkoger, som varmer vandet op til 100 grader og den er let at få hvalperummet ren med.Jeg husker flere af mine trick til hurtigt at samle afføring op efter hvalpe fra sidste kuld, men vil prøve det med sandkassen i år.
 
6. dag.
Flere besøg J i barselsværelset. Hvalpene bliver nusset af børn og voksne, som er nysgerrige efter at se hvalpene. De har godt af at mærke at de kommer i hænder, så de langsomt vænner sig til menneskelugten. Nu kan man også se, hvordan de snuser til hænderne og at de falder til ro hurtigt, hvis man sidder stille med dem. På den måde er de lidt kedelige” endnu for børnene.
 
Hanne som har købt Cille/orange kom forbi med hendes veninde og hyggede med hvalpene. Senere kom der en mor med to børn fra mit træningshold i Hørsholm. De to unger var bare så fine til at hilse på hvalpene. Helt stille og andægtige og kloge til at holde dem. Jeg er altid fuld af beundring over den måde børn kontakter hunde på.
 
På fotoet her fra min stand på Rejsemessen sidste år i Bellacenteret, kan du se, hvordan nogle af de mange børn, der kom forbi min stand, hilste på mine 4 hunde. Og det er uanset alder – de klikker med det samme – hund og barn.
 
5.dag
Hvalpene ligger meget på siden og sover nu – er blevet lidt rundere og er vokset til at veje 700 gram. Jeg har kun vejet en enkelt. De vejede ca. 500 gr. Ved fødslen – der vejede jeg også kun en enkelt. Jo mindre man flytter rundt med dem de første dage, jo bedre et liv får de, er min teori. Jeg beder også altid folk om at tage hvalpene op i slowmotion, så de ikke bliver søsyge J.
 
Det minder mig om, at jeg plejer at have reglerne stående på væggen. Det går børn meget op i – at overholde reglerne altså J. Ved det sidste kuld, var der en mor der fortalte, at hendes dreng altid sagde derhjemme: ”Husk nu hvad Elin har sagt. Man må ikke løfte på hvalpen, den har ben og kan gå selv”.
 
Indsæt foto af Andreas familie.
 
 
4.dag
De går på deres bagben! De er stærke og forsøger at holde balancen på alle fire ben og lykkedes ofte. Jeg finder i dag ud af hvorfor de er så stærke. Jeg læser et par kapitler mere i Ian Billinghursts bog "Grow your pups with bones" hvor han skriver, at hvalpe der er fodret op på BARF aldrig bliver "svømmere". Svømmere er hvalpe som er så svage i deres bagben at det varer flere uger, før de er stærke nok til at anvende dem. Jeg har set det med alle mine andre hvalpekuld. Det glæder mig meget, at jeg er ved at opfostre nogle skeletstærke hvalpe.

3.dag
Mens LINA og KIERA har været med mig til hundetræning i Fr.værk, har ASCHA sovet. Det ses tydeligt da vi kommer hjem med en hele pose fuld af høns fra NETTO. Hun har sovekammerøjne og springer ud af fødekassen, for at komme ud og logre med halen og smile til os. Ud at tisse og så er der aftensmad: En høne på 800 gram plus gulerødder, hybenpulver, to æg og 3 spsk. lakseolie. Derefter hygger vi i hvalperummet.

2. dag
De går altså på deres bagben, fortæller jeg mystificeret til Lene Pedersen (klog hundekvinde) som ler og siger at hun kommer på besøg næste fredag, så hun kan se det selv. Jeg tager straks en video af det og lægger på Facebook, da jeg gerne vil dokumentere det. Jeg tænker at de må være BARFèn der gør, at de er så stærke i bagbenene, at de allerede kan gå. Jeg ved ikke hvor mange gange jeg har sagt til hundeejere, at fordi hvalpe trækker sig frem i forpoterne de første uger, bliver deres nakke og hals meget stærke.

DAGBOG FRA DEN GRAVIDE ASCHA i 2013


DAGBOG FRA DEN GRAVIDE ASCHA i 2011

Så venter jeg hvalpe på Ascha som er en golden retriever. Hun har fødseldag d. 24.april. Hun er 3 år og det er hendes første kuld. Hun skal føde d. 4.maj 2011. Der går nøjagtigt 63 dage så er drægtighedsperioden overstået og hvalpene fødes.

Ascha er blevet parret med en skøn hanhund ved navn WALDE som er elfenbensfarvet golden. Der kommer nok nogle smukke hvalpe fra de to forældre. Ascha er knap 3 år ved parringen og skønnes at være en moden hunhund, der kan klare den store opgave at opdrage et hvalpekuld. Hendes mor Bella fik 5 hvalpe, så måske slægter antallet på.

26-3-2011
Ascha har morgenkvalme, kan ikke spise noget som helst og lusker væk fra madskålen og smider sig tungt på gulvet. Hun sover meget mere, er mere pyldret og påtrængende, har brug for at blive beskyttet og gider absolut ikke fremmede hanhunde på besøg. Så hun får lov til at gå ind i sin hule - hendes kurv i soveværelset.

Ind imellem er hun til at lokke til at lege eller lave lidt agility - hvor hun ikke må springe - og på strandturen forandrer hun sig og bliver den gode gamle livfulde Ascha, bortset fra hendes sårbarhed. Men hun løber, leget og svømmer med sin kusine Lina, som også bor hos mig.

Idag har vi besøg af en stor flot husky-han, men han bliver ikke værdiget et blik. Han er bare en af undersåtterne i Aschas verden, da hun har fungeret som ALFA-hun siden hendes mor flyttede til en ny familie. ALFA-hannen Bonzo på 11 år døde d. 2.februar og der er ikke kommet en ny, så Ascha har ansvaret for hele hundeflokken - Lina på 2½, Ziggy på 2½ og Pippi på 1 år.

19-4-2011 - 1.5 mdr. henne
Ascha tager nu revance og spiser, spiser og spiser. De hvalpe kræver alt af hende. Hun er tung og har svært ved at komme ned at ligge. Hun kan ikke gå så lange ture mere. Men hun svømmer ved Hornbæk strand stadigvæk. Hun løber dog ikke mere efter pinde som kastes ud i vandet. Dem lader hun Lina om at hente.

Fødekassen er skruet sammen (ved hjælp af min veninde Merete) og jeg har hentet en hel kontainer aviser hos min veninde Dorte, så den kan blive foret til fødslen. Den står i soveværelset ved siden af min seng, da jeg gerne vil kunne holde øje med hvalpene. Det husker jeg var hyggeligt da Bella - Aschas mor fik hvalpe. Men også nogle anstrengende nætter de første 2 uger, da jeg er så bange for, at hun skal komme til at lægge sig på dem. 

20-4-2011
Det er ikke nemt at få hende til at spise nu - jeg håndfodrer hende og hælder olie på, så går det. Måske er det fordi hendes tarm stoppes nemmere. Med olie glider det i hvert fald.

21-4-2011
Turen til stranden hver aften kl. 17 er Ascha med på og hun svømmer rundt i vandet alene og hygger sig.

22-4-2011
Hun er tyk nu og kugleformet - har det godt, men sover meget - og hviler meget.

23-4-2011
På gåturen om morgenen er det nu svært for hende at have energi til 25 minutter ned over engen. Hun går langsomt bag os andre på vejen hjem. Uden snor. ellers hiver jeg hovedet af hende :).

24-4-2011
Nu har hun besvær med at springe ind i bilen. Kigger på mig for at få hjælp. Svømmer ikke mere - sopper kun :).

25-4-2011
Nu er hun tyk som en tromle :) og meget besværet. Rokker afsted som en ko. Om natten gik hun op i sengen til mig - gik fordi hun ikke kan hoppe mere og lå ved siden af mig med plukveer. Synes åbenbart at jeg skulle være hendes omsorgsperson i denne nye situation. Dejlig tillid.

26-4-2011
Idag så hun ud som om hun ikke orkede at gå med på engen, men kom alligevel og gik bagefter i sindrigt tempo hele vejen. Spiser mindre og ser ud som om jeg er tosset når jeg tilbyder hende mad. Igen plukkeveer i nat. Denne nat forfejlede hun sengekanten og faldt ned på gulvet. JEg hjalp hende op og først til morgen skulle hun ned. Men turde ikke hoppe ned selv.

27-4-2011 
Så graver hun huller ned til "kineserne" i haven - alle vegne og vandrer hvileløst fra det ene til det andet.

28-4-2011
Nu er det tid. Hendes hvalpe er "faldet ned" - hun er ikke mere rund - det hele hænger under bugen. Hun graver helt vildt i hullerne og ser meget febrisk ud. Hun vil IKKE spise. Så er det tid! Kl. 22 begynder hun at halse og Lina og Pippi blev forvist fra soveværelset. Kameraet sat op og håndklæder i stabler gjort klar.

29-4-2011 FØDSELEN
Jeg sov fra kl.23 til kl. 2 så vågede jeg instinktivt ved, at hun var meget halsende. Hun så bedende på mig og forlangte at have sit hoved i min hånd. Da jeg gik efter en køkkenrulle, så hun forudrettet på mig. Straks derefter kom den første hvalp. Hun blev meget forskrækket "Hvad er det der kommer ud af min numse?" og forsøgte at flygte ud af fødekassen. Hver ½ time kom der en ny hvalp indtil der var kommet 9. De første 2 hjalp jeg hende med at få tilknytning til. De 6 slikkede hun fint rene selv. Jeg lagde mærke til hendes teknik med tænderne, hvor hun bider navlestrengen over helt inde ved maven så sirligt og fint. Der er et imponerende naturinstinkt og ømhed i en hundemor.

Kl. 6.30 kom den sidste. En af dem var født uden sejrsskjorte og moderkage. Til sidst kom efterbyrden. På et tidspunkt mellem presseveerne kan jeg se på videofilmen som jeg tog af hele forløbet, at vi begge sover.

4.maj 2011
Pyha. Jeg må tilstå, at jeg ikke får læst så meget i min ellers spændende bog i disse dage. Jeg falder om på sengen og sover indtil Ascha vil ud - flere gange i løbet af natten. Så jeg er træt om morgenen :)

Den første dag i hvalpenes liv bød på sutning hele dagen med flere gæster der lige skulle se. Ascha så undersøgende på dem, men var jo også meget træt, så det gik an, at der var nogen der kiggede ind og beundrede alle 9. Jeg meddelte mit arbejde, at jeg var gået på barselsorlov, og da det var en fredag gik det fint. Om aftenen fik jeg gæster, og Ascha var stort set alene med hvalpene afbrudt af alle de gange, jeg lige kiggede til hende, fik hende ud at tisse og fodrede hende med hendes sædvanlige foder plus en halv leverpostej. Hun er åleslank igen og jeg kan mærke hendes rygsøjle meget tydeligt. Så det er bare med at få stoppet noget fedt i hende.

Dagen efter var lørdag, jeg skulle ude og træne hunde i 4 timer. Jeg tog de andre hunde med, og det gik fint. Da jeg kom hjem lå Ascha hos hvalpene og sov. Hun ville gerne ud og så ind igen straks. Hundene var meget nysgerrige efter, hvad det var for en masse piben der kom fra soveværelset og vovede sig et øjeblik ind, overvåget af mig - og blev straks hvæset ud igen af Ascha. Og de fortrak hurtigt - Lina meget ydmygt. Hver gang Ascha går ud lægger Lina sig underdanigt flad som en pandekage på gulvet. Det er tydeligt at en gravid ALFA er højest i hierakiet.

Her til aften da vi skulle på strandturen, ville Ascha med. Jeg var lidt usikker på, om det var en god ide, men hun nød turen og svømmede som hun plejer. Dog løb hun en del foran på vejen tilbage til bilen. Hjemme måtte hun igennem et større tørre-ritual først med håndklæde og derefter med føntørrer. Det huede hende ikke men . :) 

5. maj.
Jeg var kun oppe to gange i nat - en gang, da Ascha skulle ud, og en gang da Pippi vågnede som sædvanlig kl. 5. Idag er det første gang jeg er vågnet med overskud. Dejligt. Jeg kom på job til kl. 8 - de andre dage har det knebet gevaldigt, dels fordi jeg var træt, dels fordi jeg skulle fodre af på en anden måde, hænge vasketøj op. Vaskemaskinen har kørt 2-3 gange hver dag, fordi Ascha har skidtpå sengetæppet i min seng, hver dag når jeg kommer hjem fra arbejde. Jeg har gudskelov 3 sengetæpper! At hun lige vælger min seng skyldes sikkert, at det er hendes sikkerhedssted. Det er der, hun kryber op, når hun er utryg og de sidste dage inden fødslen lå hun der. Det er bare temmelig anstrengende med al den vask. Idag har jeg lagt aviser i sengen over det hele, for at se om det hjælper.

EFTERSKRIFT
Det hjalp med aviser i sengen, og der skete ikke flere uheld. Hvalpene udviklede s
ig godt og fik nogle fine famlier :)

TLF.+45 29728236 SKIBSTRUPVEJ 31 3140 LSGRDE Add-To-TomTomTILFJ TIL TOMTOM