TILMELD NYHEDSBREV

Velkommen til
HUNDE-EJER-TRÆNING hos ELIN B

ANBEFALING
”Elin er en alfa-hun(d) i sig selv. Hun har et mægtigt overblik, er rooolig, har god tålmodighed med sine menneske kursister og giver små tricks der går store forskelle. Og så elsker hun vist bare hunde. Superdygtig, nede-på-jorden og SØD hundeejertræner - vi blir` så gode hos dig, Elin. 
Mette Scott Becher, Hornbæk

KURSET: Kurset er på 9 lektioner. Hver lektion er på 50 minutter. 

BETALING
: Kr. 995. Du kan betale på mobilepay eller kontant senest den første kursusdag.
Bemærk: Når du har betalt binder du dig for hele kurset og du kan ikke få kontingentet tilbage.
Bemærk at teorien gælder for 3 lektioner af 50 minutter.
.

TILMELDING: 29 72 82 36 med info om dig selv og din hund og hvilket hold du vil starte på.  

BETALING: på mobilepay eller kontant kr. 995 senest den dag du starter på kurset. Jeg giver ikke kontingentet tilbage, når du har betalt. Hvis du eller din hund bliver langtidssyg, kan du lave en særaftale med mig. Hvis du har skiftende arbejdsvagter eller andet, må vi tale om.

”Hvad så, hvis jeg kommer ind midt i kurset ”Så betaler du kun for de sidste gange. Du betaler kr.125 pr. gang og så kan du tilmelde dig det efterfølgende kursus.”
 
Se mere på www.ElinB.dk under Løbetidens glæder.

INDHOLD: I træningen lægger jeg focus på socialisering og læring med frikvarterer tilpasset hundens alder. Jeg lærer dig at kalde din hund til dig, når du møder andre hunde i skoven, at træne samarbejde med hunden og at aflæse hundens kontaktsprog og kontaktmønster. 

TRÆNINGSMETODE:
Træningsmetoden bygger på både din og hundens frivillige lyst til at samarbejde ved belønning med lækre godbidder, begejstret ros og dit aktive kropssprog. Du leder din hund på ”PLADS” med godbidder i næsen og drejer den rundt (shaping). Belønning er derfor meget vigtigt. Hunden trænes "på den bløde måde", hvor den motiveres via godbidder. Du hiver og rykker ikke i hunderemmen du bruger den stort set ikke - den er ”usynlig”. Du vejleder hunden via din krops ro, håndbevægelser og godbidder. Metoden virker, fordi hunden er opportunist lige som os mennesker. Vi tænker 24 timer i døgnet på, hvor maden kommer fra og det udnytter vi til indlæring. En hund arbejder ikke uden belønning = motivation = løn. Se på hunden. Den kigger på dig og siger: "Hvad får jeg for det?"

GODBIDDER: Jeg anbefaler ost (bittesmå stykker) og barf-godbidder dvs. tørret kød. Prøv hjemmefra om dine godbidder fungerer som ”trække middel”. Du må ikke tabe noget af dine godbidder og derfor ikke anvende kylling og kød.
Opbevar ikke dine godbidder i en pose, men i en kop i lommen eller allerbedst i en taske på maven. Godbidder er ikke mad, men bolcher og skal KUN gives når hunden har udført øvelsen tilfredsstillende. Ellers ignorerer du den bare og starter forfra.

MINE FORVENTNINGER TIL DIT ENGAGEMENT:

Du træner det du har lært,  så du og hunden kan øvelsen til næste gang. Små hunde træner i korte sekvenser: 2 x 10 min. om dagen. Større hunde kan træne i 2X20 min. Du træner først inde og dernæst ude og er klædt på til vejret. Fladt fodtøj og vindtæt tøj/regntøj kan anbefales I vind/regn.


DIN TRÆNING IMELLEM KURSUSDAGENE: Du skal træne øvelserne som du har lært på kurset hver dag. I starten er det to, derefter fire, derefter seks øvelser osv. Gør det to gange om dagen, så både du og hunden husker øvelserne. Hvis du ikke træner er dine penge spildt. Gør det det til en sjov øvelse, hvor både du og hunden øver jer.

KRAV TIL DIG:
Du elsker at samarbejde med din hund, er sød og rar mod den. Du er godt gående og godt hørende. I Hundeloven står der, at du skal have tegnet en hundeansvarsforsikring og hunden skal have skilt på med dit navn, adresse og telefonnummer. 

DIN FORBEREDELSE FØR TRÆNING: Din hund skal IKKE SPISE OG MOTIONERE de sidste 4 timer før træningen. Hvis hunden er for træt, når du kommer til træning, kan den ikke indlære. Hvis din hund er for mæt, har den ingen motivation til at træne. Du skal lufte din hund i maks. 5 min før du tager afsted.

KRAV TIL DIT UDSTYR: Hunden skal have et bredt halsbånd på og du skal medbringe en line med karabinhage i begge ender. Medbring også høm-høm-poser. Det er ikke tilladt at bruge fleks liner, kvælerhalsbånd og seler. OG det er ikke synd for hunden at have halsbånd på, da vi ikke trækker i hundens hals, men træner på en måde, så den frivilligt går med os. Indlæringsmetoden er blid og med respekt for at din hund har en hjerne og at den kan lære øvelserne ved at du vejleder den til at tænke over hvad den gør

DIN AFLYSNING
: Hvis du ikke kan deltage i træningen, bedes du sende et afbud på en sms 29728236 senest en time tid før kursets start. (Grunden til at du ikke kommer, behøver du ikke at oplyse).

M
IN AFLYSNING:
Du får en sms.

TEORI. Du får en viden så vi får vi et fælles sprog, en fælles forståelse og fælles diskussioner, som smitter af på træningen på træningspladsen og skaber forståelse for dit samarbejde med hunden. Tag din familie med, så alle i husstanden har hørt det samme. Teorien er inkl. kaffe/te. Teorien er baseret på nyeste videnskabelige undersøgelser om hunde og erfaringsudveksling. Du får også tips til gode lege og mental træning. Få en rigtig god sludder med dine medkursister, samt tips til løsning af dine problemer og udfordringer med din hund. Bliv meget klogere både på hunde, på dig selv, dine virkemidler og kravene til din træning samt meget, meget mere. Spørgsmål er meget, meget velkomne, da den erfaringsbaseret læring er i fokus.

ØVELSERNE I KURSET
 

Stabilt indkald HER, FRI,  SIT.

Lineføring, KIG og PLADS, PLADS (rundt om dig) POTE HØJRE/POTE VENSTRE 

SIT, DÆK, STÅ, SIT både adskilt og i en serie. BLIV i Sit. Bliv i dæk. Bliv i stå.

STOP ved gang og løb. Søgeøvelser i felt (PLADS repetition)

Fri ved fod med PLADS. Søgeøvelser til fremadsendelse

JA/NEJ øvelse og repetion af alle øvelserne.

MINE FACEBOOKGRUPPER:

ElinB Hundeejertræning og adfærd – gode råd til alle med hunde – opdateres dagligt med links og videoer. På siden sætter jeg videoer, tips, tricks, fotos, film, informationer om ny forskning, adfærds-undersøgelser og meget mere ind. Jeg har også andre sider - skriv Elin B - så dukker de alle sammen op. 

ElinB Hvalpekassen – alt om når jeg har hvalpe og gode råd til hvalpeejere – opdateres næsten dagligt med links og videoer

ElinB Hunde med på rejse til Spanien – her kan du stille spørgsmål til hvordan du kan rejse med din hund

ElinB Ulveoplysningscenteret – alt om ulves adfærd baseret på etologi viden.

Etologi er studiet af adfærd og en metode til registrere og vurdering den typiske adfærd af en art - mennesker som dyr. Etologer vil benytte en Ethogram. Hvad er en Ethogram? Det kan bedst beskrives som et katalog over en defineret adfærd, der tillader flere observatører at registrere adfærdsmæssige observationer med standardiseringer og giver mulighed for bedre forståelse af en art. Et ethogram kan give en historisk reference til hver art sammenlignet over tid. 
Der lægges vægt på adfærd som omfatter:

  • Madrelaterede besiddelser og forsvar af maden af leder og underordnede
  • Den sociale rangorden og adfærd samt roller
  • Artens gruppemøder og aggressive ophidselser ved mødet med de andre
  • Markeringsadfærd og kommunikation mellem medlemmerne
  • Analyse af forskellige konklusioner på undersøgelser af arten

TLF.+45 29728236 SKIBSTRUPVEJ 31 3140 LSGRDE Add-To-TomTomTILFJ TIL TOMTOM