TILMELD NYHEDSBREV

Sjov i vintervejret: Leg og sjov i sneen www.maxizoo.dk  

De fleste hunde elsker sne. Snuden bores dybt ned i sneen, de løber, leger og griber snebolde - er vinteren bare ikke fantastisk? Med vores sjove ideer til leg kan du nyde den kolde vintertid endnu mere sammen med din hund samtidig med, at I begge får motion og styrker jeres fælles bånd.
 

Ét er i hvert fald sikkert: Hvis du har en hund, som godt kan lide at spise sne, så gør du nok klogt i at passe på med at kaste for mange snebolde. For det vil blot opfordre hunden til at spise endnu mere sne. Tag hellere en håndfuld godbidder med i lommen. Find et sted med ren (!) pulversne, og gem godbidderne i den. Med kommandoen ”Søg!” skal hunden nu lede efter lækkerier i sneen. Når hunde får lov til at arbejde med næsen, så aflastes de og bliver trætte, men også i rigtig godt humør. Sørg for at aflede hundens opmærksomhed, hvis den spiser meget sne, for det kan medføre maveslimhindebetændelse.
 

Som et alternativ kan du også gemme din hunds yndlingslegetøj i sneen. Fido vil med sikkerhed synes, at det er hylesjovt, når den finder frem til sit legetøj. Du kan også bygge en kuglebane. Du kan grave en ”rende” til en bold i en stor snedynge og lade bolden trille ned fra toppen. Du kan variere spillet: Du kan lade hunden fange bolden med det samme. Du kan også først give hunden lov til at løbe efter bolden, når den er trillet ned – dette en fantastisk måde at træne hundens lydighed på og øge dens frustrationstolerance.
 

Det er også sjovt at gå ture i sneen. Din hund vil være nødt til at bruge sin næse meget mere, end den plejer, for alle duftsporene fra andre hunde er jo mere eller mindre gemt neden under sneen. Sørg for afveksling af og til på gåturen. Dette gør, at din hund bliver mere opmærksom på dig og altid holde øje med dig - for det kunne jo være, at der snart skete noget sjovt. Sådan gør du: Når I er ude at gå tur, kan du ”tabe” dit tørklæde eller en af dine handsker ned i sneen. Nu er det op til hunden at finde den tabte genstand og bringe den sikkert tilbage til dig. Hvis det lykkes: Hvis hunden kommer tilbage til dig med din tabte ting, så bed den om at aflevere og giv den en godbid og masser af ros som belønning. Alternativt kan du også tabe en godbid eller hundens yndlingslegetøj. Så kan du i hvert fald være sikker på, at din hund nok skal finde det, du har tabt. Og den vil også synes, at vinteren bliver meget, meget sjovere!

 

Gør gåturen sikker i is og sne

 Vil du ud at gå tur med hunden om vinteren? Her er nogle gode råd fra eksperterne fra Maxi Zoo:

 Sørg for at bære reflekser eller lygter, så andre trafikanter kan se jer i mørket.
 

  • Sørg for at have skridsikre sko på, så du står godt fast i alle situationer.
  • Sådan gør du dit hus vintervenligt for din hund. Læg stykker af gulvtæppe ud på isglatte trapper og rundt omkring i haven.
  • Sådan beskytter du bedst din hund mod skader fra vejsalt, sand og isklumper: Hårene mellem tæerne skal klippes, og trædepuderne skal smøres med vaseline eller potebalsam før gåturen. Opsøg dyrlæge med det samme, hvis poterne kommer til skade.
  • Unge, gamle og svagelige hunde skal beskyttes mod kulde og fugt med fx et hundedækken.
     
TLF.+45 29728236 SKIBSTRUPVEJ 31 3140 LSGRDE Add-To-TomTomTILFJ TIL TOMTOM