TILMELD NYHEDSBREV

HUNDE I ANDRE LANDE
Fra Kreta januar 2011! 
Sådan slipper man af med en hund! 

Læs mere på www.kretahunde.dk - et godt initiativ fra en dansk kvinde.

Vinteren er kold og blæsende på Kreta.Solen bliver afløst af hæftige regnskyl af næsten tropisk karakter.Jorden omdannes til en stor mudderpøl. 
Om vinteren er turist og badebyerne lukket.Stederne er skabt for at  betjene de mange turister.Det har INTET at gøre med hvordan livet på Kreta ellers er og bliver levet! 
 
En stor del af den jævne bebolkning,ernærer sig ved oliven og appelsinplukkning.Det er hårt,beskidt og dårligt betalt arbejde De venter på at det bliver forår,de venter på at forberede en ny turistsæsong!
 
I marts bliver turist og badebyerne befolket igen. Der bliver skrubbet,skuret og malet-alle spor af vinteren bliver fjernet.Gartnerne planter de smukkeste sommerblomster omkring hotellerne og spisesteder.Det hele skal være klart inden du kommer.De ventet på dig........ 
 
Med i denne forårsrengøring,hører også at alt på fire ben,med eller uden halsbånd, bliver skudt! Hvad der undgår nedskydningen bliver løbende  slået ihjæl med rottegift i fex. kødfars.Eller den grufulde "græske specialitet",knuste glasskår  i maden der sættes ud!

De venter også på dig...alle de hjemløse hunde. Tiltrukket af lyden af de mange glade stemmer og den herligeste madduft,valfarter de til turiststederne. De tigger ved bordet,de sover på din dørrmåtte,når du vender hjem efter en sight-seeing dag,sidder den søde lille hund og venter på dig. Det eneste de vil have er kærlighed og omsorg. Det eneste de får til dagligt,er et spark og en portion forgiftet mad.! 
 
Mange af dyrene dør om vinteren,-underernæring,sygdomme og forgiftninger.Mange flere kommer til!Den generelt ligegyldige og uansvarlige holdning til dyrene,medfører et enormt hvalpe-boom flere gange årligt ! De bliver født ind i et liv,hvor de er uønskede fra start til slut,i deres ofte korte liv. LEVENDE kommes de i plastikposer,pappæsker,enhver form for emballage og smides i containere beregnet til køkkenaffald! 

De "dumpes" i vejkanten,i parker,på gader og stræder,-kort sagt over alt.
 
HVEM HAR DET OVERORDNEDE ANSVAR? 
 
Ansvar for de hjemløse hunde i Grækenland,påhviler stat og kommuner. 
Med borgmestrerne i spidsen,afslår de enhver henvendelse der omhandler økonomiske bidrag til driften af de mange internatet,sterialisering/kastreringsprojekter - 
De siger,-de HAR IKKE nogen hjemløse hunde i DERES kommune,så derfor gives der IKKE en cent! 
N.B..i sommeren 2003, blev der vedtaget en lov 3170/03 i Grækenland.Her står ordret,at ansvaret for løse,uønskede hunde,påhviler den enkelte kommune................ 
          
  
1 MARTS 2011. 
Tilsyneladene er tilstandene yderligere forværret siden starten af denne side. Både på Kreta og i det øvrige Grækenland,er vold,terror og mishandling accelereret og forholdene er endnu værre end for et års tid siden.Alt fler grovere og grovere "sager" bliver opdaget. Der er sikkert en sammenhæng mellem finanskrisen,den græske økonomi etc,men personligt findes der ingen forklaringer eller undskyldning der kan retfærdiggøre bare en brøkdel af hvad der sker.
 
Det "gode" der sker,er at alt flere sager ser dagens lys og der ER startet i det små at enkelte bliver trukket i retten og straffet. I januar blev en mand i Athen dømt til at betale 1000 euro(7.500.-,meget for en græker)samt 6 måneders fængsel.Han havde systematiskt torturet en hvalp genem 5 måneder. 
Dyreværnsvenner/aktivister var mødt talstærkt op udenfor retten.Dette ER en STOR sejer for dyrene og helt sikkert for alle dem der knokkler for hundene og kattene.Facebook var her et ganske eminent middel til at følge op på sagen og samle folk. 
 
Ligeledes skal en kretisk fårehyrde i retten sidst i marts.Han tog øjnene ud på sin schæferhund!!!!!!!! Næste dag stod der en ny hund på den nu afdøde schæfers plads!!!!! 7000 underskrifter indsamlet på Facebook, følger 
denne katastrofe i retten! 
 
Kommunikationen på Facebook har fornyligt revolutioneret Egyptien og de fleste arabiske lande. Mit håb er at det samme vil ske for dyrene i Grækenland via dyrevenners holden fast,følgen op, underskriftsindsamlinger,støtte etc. 
 
Derfor beder jeg dig indtrængende at selv om du ikke vil/kan give en skilling til hjælpearbejdet,at du vil give din underskrift,din opbakkning til en af de mange støttegruppr der er på Facebook.Underskrifterne bliver afleveret på politistationer. 
 
Du finder indsamlingerne på min profil: Eva Ann-Charlott Christiansen. Der kommer løbende sager der har brug for din hjælp!  Dyrene kan ikke tale, du må tale for dem! 
 
Vi fortsætter i samme ånd som før. Håber at forholdene bliver ændret for dyrene og at så mange hunde og katte som muligt, kan komme levende ud af det helvede de lever i! 

TLF.+45 29728236 SKIBSTRUPVEJ 31 3140 LSGRDE Add-To-TomTomTILFJ TIL TOMTOM