TILMELD NYHEDSBREV

HUNDEAUDITION

Lysebrune hunde viser deres værd

14. september har Det Ny Teater premiere på musicalen Annie. Forestillingens hovedperson er den rødhårede Annie, men også hunden Sandy har en betydningsfuld rolle som Annies tro følgesvend. Backstage var med, da Det Ny Teater afholdt hundeaudition.

Hundeaudition på Det Ny Teater

Da vi nærmer os Det Ny Teater, er der ingen tvivl om, hvad der skal ske i dag. Bjæf og gøen fylder gaden foran teatret, hvor 22 hundeejere har medbragt deres hunde, som alle sammen er i lysebrune nuancer. Det er nemlig, hvad folket bag musicalen Annie har eftersøgt i auditionopslaget.

Pigerne Mira Andrea Balloli, Clara Rugaard-Larsen og Anna Aunbirk på henholdsvis 12 og 13 år, skiftes i forestillingsperioden til at have hovedrollen som Annie. I sin tid var de også til audition for at bevise deres skuespil- og sangmæssige kunnen foran forestillingens iscenesætter, Daniel Bohr. Og i dag er det så hundenes tur.

En hund synger med
Først skal alle hunde på scenen til en fællesaudition, hvor hundenes reaktioner på musik bliver afprøvet. En pianist spiller introen til musicalens storhit ’I morgen’, hvor de tre Annier skal ramme nogle særligt høje toner – noget, som hunde typisk ikke er glade for. Da pigerne begynder at synge, sker der da også ting og sager i hundeflokken på scenen. En lille ruhåret hund begynder at hyle med, andre bliver urolige og en enkelt ser ud til mest af alt at have lyst til at forlade scenen.

Efter den store fællesaudition kommer alle hunde på scenen, en efter en, så teatret kan få indtryk af hundenes temperament, væsen og færdigheder.

”Kan Baloo nogle særlige tricks?”

Iscenesætter og instruktør Daniel Bohr sidder ved et bord, midt i salen på Det Ny Teater. På scenen står hundeejer Anne med sin hund Baloo, som er til sin første soloaudition. Baloo kan rulle rundt og er alt andet end bleg for at vise sit trick – hunden ser ud til at nyde sine rullende fifteen minutes of fame på teaterscenen.

Hunden er Annies sjæleven
”Sandy, Sandy – kom her, Sandy!”

Mira, Clara og Anna ligner trillinger med de kendetegnende røde krøller, gråblomstrede kjoler, mørkerøde cardigans og ankelstøvler. På skift stiller de sig med hænderne på knæene og kalder hver hund til sig med det navn, hunden får i forestillingen – Sandy.

For at dele med læserne, hvad det er, dagens auditionvinder skal leve op til, opridses her ganske kort hunden Sandys rolle i historien om Annie:

Annie bliver, som nyfødt, efterladt på et børnehjem i 1930ernes New York. Da hun vokser op, forsøger hun at flygte fra børnehjemmet, i håb om at finde sine forældre. Men i New Yorks gader finder hun kun den hjemløse hund, Sandy, som Annie smugler med ind på børnehjemmet, da hun igen bliver fanget. Ligesom Annie er Sandy forældreløs, og hunden bliver Annies sjæleven.

Vinderhunden hedder Lina
Efter de mange soloauditions er vinderen fundet – og vinderhunden hedder Lina. Allerede inden den store audition var Linas ejer, Elin Bjartmarz, ret overbevist om sin hunds præstation.

”Lina kan sættes til alt. Jeg er hundetræner, så hun er vant til mange forskellige opgaver i hverdagen.”

Og det viste sig også, at Lina klarede dagens opgave så overbevisende, at hun fra 14. september befinder sig på Det Ny Teaters rolleliste.

”Jeg vidste ret tidligt i processen, at det blev Lina. Lina udstråler den kærlighed og tryghed, som er temaet i forestillingen – og så var hun totalt rolig, glad og afslappet på scenen,” fortæller Daniel Bohr om vinderhunden.

”Og så har hun sådan nogle dejlige øjne.”

Annie. Det Ny Teater. 14. september – december, 2011.

For mere info om forestillingen, tjek www.detnyteater.dk

VIDEOKLIP HISTORIEN I MUSICALEN FOTOS KØB BILLETTER

 


TLF.+45 29728236 SKIBSTRUPVEJ 31 3140 LSGRDE Add-To-TomTomTILFJ TIL TOMTOM