TILMELD NYHEDSBREV

REJSER MED HUNDENE

FOTOS FRA REJSER TIL:
  • PYRENÆERNE
  • KROATIEN
  • SLOVENIEN
  • FRANKRIG
  • KOMMER   NÅR JEG FÅR TID .
     

LISTE OVER NØDVENDIGE TING TIL HUNDEN PÅ REJSE - GODE RÅD TIL KØRETUREN

Når du skal til at pakke bilen, så start med at sætte hunden i kørselsretningen - uanset om den skal i bur eller på bagsædet. Den bliver køresyg, hvis den ikke kan kigge fremad.
Køb en køresele så du ikke får den i nakken - se omkring CRASH-test med hund et andet sted her på hjemmesiden. Kort fortalt hunden kan slå dig ihjel, hvis den kommer flyvende gennem luften (fordobler sin vægt mange gange)

Sørg for at den fodres sidst mindst 10 timer før I skal køre. Giv den ingen mad under køreturen, kun vand. Når den ikke kan komme ud at bevæge sig, kan den ikke fordøje og får hård mave. Den kan sagtens holde sig i tre dage uden at sluge hundeskålen når du kommer frem. Og bliv ikke fristet til at give ekstra. Giv normal portion.

Sørg for at hundemaden er kølet ned i bilen - den kan blive harsk.

Vinter - medbring et underlag af mærket VETBED om sommeren bomuld er bedst imod varmen.

Husk hundeposer, vandskål, vanddunk med 10 liter vand, hundefoder, line, i syden mundkurv.

Stop hver 2. time og luft hunden i 10 minutter - den skal ud at løbe på en mark - ikke bare gå rundt i hundesnoren. Den bliver også øm af at sidde stille så mange timer.

Til bylivet: Hav en sammenklappelig vandskål med i tasken i en plastikpose og en liter vand.
MEdbring et par håndklæder til uheld og til badning.
Legetøj er ikke nødvendigt - bare at være sammen med dig på ferien er nok - men udford i stedet din hund med gemmelege og at lægge hundemaden ud i depoter uden at den ser det - og lad den søge efter depoterne.

På campingpladser er der tit hundeindhegninger hvor din hund kan træffe andre hunde. den har samme behov som dig der gerne vil møde andre mennesker - for at møde andre hunde.

Lad den komme med på alle udflugtssteder og væn den til at ligge i bilen i skyggen med nedrullede vinduer og slappe af, mens I er på museum. Fjern alle værdigenstande i bilen, så vinduerne kan stå helt åbne. Hvis der komemr for lidt luft ind - dræber du din hund.10 minutter er nok til at den får iltmangel og hyperventilerer.

Husk at hunde trækker vejret gennem tungen og maveskindet. Køl disse ting af, hvis den får et solstik.
Sørg altid for skygge til din hund. Men ikke et sted hvor det trækker - så får den blærebetændelse som er meget smertefuldt for den og den bløder og skal tisse hele tiden. OG den skal til dyrlægen, som ofte ikke har samme holdning til dyr i syden. En ikke så behagelig oplevelse. Beskyt din hund mod træk.

En hund kan sagtens sove i et telt , blot den ligger højt på en pude eller lignende, så den ikke får træk fra gulvet. Tag om nødvendigt en barneseng, drømmeseng eller oppustelig madras med til din hund.

Hvis du skal på hotel, bør du betale for ekstra lagner eller selv medbringe et til at lægge over møblerne i lejligheden. For hunde elsker at ligge der, hvor vi har siddet. vi lugter af tryghed.TLF.+45 29728236 SKIBSTRUPVEJ 31 3140 LSGRDE Add-To-TomTomTILFJ TIL TOMTOM