TILMELD NYHEDSBREV

RACEBESKRIVELSE

Beskrivelse af Golden Retriever

Golden Retriever har sin oprindelse i Storbritannien, hvor den i mange år har været en værdifuld apportør på næsten alt slags jagt. En Golden Retriever er kendetegnet ved dens villighed til at hente ting (apportere), og dens venlige, kontaktsøgende og samarbejdsvillige sind. Racen er forholdsvis blød, og bør opdrages nænsomt.

Golden Retrievere er også meget populære som familiehunde, og trives ofte fint med at leve sådan. Der kan dog være væsentlig forskel i temperament og energiniveau på de forskellige opdræts-linjer, alt efter om der er fokus på udstilling- eller jagthunde. Man bør dog aldrig glemme, at en Golden Retriever altid er en jagthund, og at den derfor kræver en vis mængde stimulering og aktivering. Racen er meget velegnet til at lave søgeøvelser, og - naturligvis - apportering af ting, som man beder hunden hente for sig.

En Golden Retriever er venlig og imødekommende hund med en god portion intelligens. Med den rette motivation og en blid indlæringsmetode, lærer en Golden Retriever hurtigt den nødvendige lydighed.

Racen er meget vandglad, og svømmer gerne når den får lejlighed til det. Golden Retrievere omgåes også normalt andre hunde uden problemer, og er en fortrinlig hunderace til jagt, lydighed og som aktiv familiehund. Hundene er også glade for børn, og leger gerne med de lidt større familiemedlemmer; mens de helt små bliver behandlet med tålmodighed og forsigtighed af de voksne hunde. En ung, aktiv Golden kan dog være en stor mundfuld for de mindste børn, da racen hurtigt bliver stor.

Man bør - som nævnt - være opmærksom på, at Golden Retriever har både en udstillingslinje og en arbejdslinje, hvor sidstnævnte er fuldblods jagthunde med væsentligt højere drift og energiniveau. Disse jagt-linjer bør ikke anskaffes som rene familiehunde.

Pels

Den forholdsvis lange pels kræver ikke meget pasning, hvis du fodrer med BARF - ben og kød. Hvis du fodrer med hundemad med kornprodukter fælder de enormt. Hundene skal hverken klippes eller trimmes.

Racebeskrivelse af hunden Golden retriever Kilde

Golden kommer oprindelig fra Britanien. Der blev den brugt til at hente fugle der var skudt af jægere.
Som vi kender Golden i dag, er den en uhyre populær race at have som familie og børnehund.
Af andre ting Golden retrivere er gode til kan nævnes.

  • Jagthund
  • Udstillingshund
  • Servicehund (Herunder arbejde med blinde og andre handicappet)
  • Sporhund
  • Arbejde med redning, politi og militær

Racen vil gøre alt for at gøre sin familie glade, og den knytter et stærkt bånd til både voksne og børn.
Her får du en helt fantastisk hund der er nem at lære tricks, og som altid er glad og tilpas.

Størrelse:
Hanner: 56 – 61 cm 32 kg
Tæver: 51 – 56 cm 28 kg.

Pels:
Tyk, fladtliggende eller bølget. Underulden er vandskyende og tæt. Skal børstes jævenligt

Farve:
Alle nuancer af gylden eller creme.
 kilde Gipote.dk

TLF.+45 29728236 SKIBSTRUPVEJ 31 3140 LSGRDE Add-To-TomTomTILFJ TIL TOMTOM