TILMELD NYHEDSBREV

FLYVE MED HUNDAt flyve med hund kræver nogle helt særlige regler, som er individuelle for de forskellige flyselskaber. Samtidig skal der også tages hensyn til indførsel af hund i forskellige lande. Sørg for at undersøge tingene i særdeles god tid før beregnet afrejse. Helt enkelt er det ikke.

Mere generelle regler for at flyve med sin hund

At flyve med din hundNøglen til at flyve med din hund er forberedelse. Vær sikker på, at du kender karantænebestemmelserne i det land, du skal rejse til. De kan være helt op til 6 måneder, hvilket er meget længere, end de fleste mennesker har til deres ferier!

Du kan læse mere om generelle regler for rejser med kæledyr i Europa på www.Defra.gov.uk
 
Kabine eller lastrum?

Hvis din hund er lille, kan du måske tage ham med ind i kabinen ombord på flyet, så længe transportkassen er godkendt af flyselskabet og overholder retningslinierne for medbragt håndbagage.

De fleste hunde skal dog rejse i en transportkasse i lastrummet. Flyselskaberne kræver en transportkasse, som er stor nok til, at din hund kan stå op og vende sig rundt. Forhør dig hos flyselskabet om de påkrævede mål.

Giv besked på forhånd

Vær sikker på at give flyselskabet besked i god tid. Faktisk er det bedre at spørge til flyselskabets regler, før du bestiller billetten. Nogle vil ikke transportere hunde på bestemte tider af året eller sågar på bestemte tider af dagen.

Vær sikker på, at hunden er luftet, før du rejser

Før du flyver, er det vigtigt, at din hund har fået en god gåtur og været på toilettet. Kom strimler af avispapir i bunden af transportkassen, da den højst sandsynligt vil urinere under transporten, også selvom den ikke gør det normalt. At flyve kan være en skræmmende oplevelse, og hunden vil ofte miste kontrollen, fordi den bliver bange.

Mad og drikke

Der er mange diskussioner om, hvorvidt det er en god idé at komme mad og vand i transportkassen. På den ene side virker det fornuftigt, fordi den kan bliver tørstig eller sulten, specielt hvis der er forsinkelser. På den anden side, vælter det måske og sviner transportkassen til.

Det vil måske forøge chancen for, at den skal på toilettet, og kombinationen af stress og mad kan også føre til dårlig mave.

En hund kan gå i mange timer uden mad og vand, men hvis du er i tvivl, så spørg din dyrlæge hvad han eller hun vil anbefale og spørg flyselskabet, hvad deres politik er.

Hvis du medbringer vand, overvej da at fryse det før du tager af sted. Det vil gøre det mindre sandsynligt, at det vælter under lasten.

Mærkning

Vær sikker på, at din transportkasse er klart mærket på ydersiden. Kom reflekterende tape på den for at gøre den nemmere at genkende og vær sikker på at have dine oplysninger og din hunds navn hæftet på transportkassen. Tro det eller ej, det kan også være en god idé at skrive hvilken vej på kassen, der skal vende op ad!

Vedlæg instruktioner i transportkassen i tilfælde af længerevarende forsinkelser. Nogle flyselskaber vil måske tillade, at du ser din hund blive fragtet ombord. Andre vil måske give dig besked, når den er kommet ombord.

Andre overvejelser

Hvis du har mellemlandinger undervejs, undersøg da, om der er mulighed for at give din hund en hurtig toiletpause.

Det er muligt at give din hund noget beroligende før en flyvetur, men du bør aldrig berolige dit dyr uden først at konsultere din dyrlæge.

Flyve med hund I SAS

Du er velkommen til at tage din kat eller hund med om bord, hvis du har reserveret plads til dem. Andre dyr end hunde og katte er velkomne til at flyve med os, men skal placeres i lastrummet. Læs vilkårene nedenfor.
Bemærk! Det er ikke tilladt at medbringe kæledyr på Charter rejser med SAS.

Reservation skal ske hos SAS Travel Center på tlf. 70 10 20 00 (Gebyr: 100,-)

I nogle tilfælde er der særlige forudsætninger, som skal være opfyldt, for at tage et kæledyr med ind i et andet land. Spørg derfor om dette, når du reserverer din billet, og check eventuelt hos det pågældende lands ambassade.

Storbritannien og Irland
Det er kun tilladt at medbringe dyr på fly til/fra Irland og Storbritannien i særlige tilfælde - dette gælder både kabinen og lastrummet. Dyr skal i stedet sendes som fragt.
Førerhunde er dog tilladt i kabinen på rejser til Irland.

Dubai
Når du rejser til Dubai, er det ikke tilladt at medbringe dyr i kabinen. Dyr skal i stedet sendes som fragt. Fra Dubai kan du dog medbringe hunde og katte som håndbagage.

Det er også muligt at sende dit kæledyr som fragt.

Kæledyr i kabinen

Du kan medtage kæledyr i kabinen, hvis dyret befinder sig i en transportboks under hele flyvningen. Der tillades kun et bestemt antal dyr om bord pr. afgang, så du bedes bestille plads til i god tid, hvis du vil være sikker på at få det med i kabinen. Bemærk venligst at andre dyr end katte og hunde er velkommen til at flyve med os som cargo.

Kæledyr og transportboks medbringes som håndbagage, og anden håndbagage er derfor ikke tilladt. Under taxi, take off og landing skal transportboksen forblive lukket og være placeret under sædet foran dig.

Hvis du flyver til Dubai, accepteres kæledyr kun som cargo. Flyver du fra Dubai, kan katte og hunde checkes ind som bagage.

Kæledyr på Business på Airbus-fly
Det er ikke muligt at medbringe kæledyr i kabinen, hvis du skal flyve på Business på et af vores Airbus-fly.


Kæledyr i lastrummet

Lastrummene på vores fly er forsynet med varme, lys og ventilation.

Transportbokse
Dyr skal opholde sig i transportbokse. SAS' transportbokse er godkendt af de veterinære myndigheder og særligt velegnede til transport af hunde og katte. Kontakt Trust i Københavns Lufthavn på tlf: 45 32 32 44 88, hvis du ønsker at købe en transportboks.

Det er tilladt at benytte sin egen transportboks, hvis denne er konstrueret, så der ikke er risiko for, at dyret kan flygte, lide overlast eller ødelægge det øvrige gods. Dyret skal kunne stå oprejst og kunne vende sig i transportboksen.

Boksen skal være solid, tæt, ren og desinficeret, samt udstyret med beholdere til mad og vand. Boksens bund skal være foret med et absorbende underlag af for eksempel høvlspåner eller træuld.

På grund af landsbrugsregler er det strengt forbudt at anvende hø og halm til dette formål. Det er ikke tilladt at anvende transportbokse, der udelukkende er fremstillet af svejset metalnet eller metalwire, til hunde og katte.

Overvægtstillæg

Reserver plads på forhånd
Forhåndsreservation er nødvendig for fragt af dyr i lastrummet. Kæledyr og transportbokse, som ikke er booket på forhånd, kan under visse omstændigheder blive accepteret på stand by-betingelser.
Kontakt SAS Travel Center på tlf: 70 10 20 00.


Det koster det

Tillæg for at medbringe kæledyr

Kæledyr kan ikke indgå som en del af den tilladte bagage. Kontakt SAS Travel Center på tlf. 70 10 20 00 for reservation

Pris pr. flystrækning

Zone
Land
Kæledyr i kabinen
Kæledyr i lastrummet

1
Indenrigs DK (undtagen Grønland), NO, SE, FI,
indenfor Skandinavien,
mellem Skandinavien og Finland
150 kr.
225 kr.

2
Indenfor Europa (inklusiv Grønland)
375 kr.
450 kr.

3
Mellem Europa og Mellemøsten
525 kr.
600 kr.

4
Mellem Europa og Intercont
750 kr.
1120 kr.

Førerhunde m.v.

Førerhunde og redningshunde rejser altid gratis med SAS. Reserver plads på forhånd og fremskaf de nødvendige tilladelser.

Læs mere om bagagereglerne

kilde: http://www.tahundenmed.dk/hyperlink-5.html 

TLF.+45 29728236 SKIBSTRUPVEJ 31 3140 LSGRDE Add-To-TomTomTILFJ TIL TOMTOM