TILMELD NYHEDSBREV
 

ER MIN HUND DØV?

Jeg har en hund på 12 år, som virker som om han er blevet døv. Skal jeg bare lade det være - eller kan jeg gøre noget?


Svar fra dyrlægen
Døvhed hos hund kan af og til ses både som følge af øregangsbetændelse og som et aldersbetinget fænomen. Afhængigt af åsagen er det forskelligt, om der er noget at stille op.

Hvis hunden gradvist er blevet tungør eller døv som følge af enten voksophobning eller hævelse i øregangen og ansamling af betøndelsessekret som følge af en åregangsbetæ¦ndelse, vil det være muligt at se en bedring i tilstanden efter en oprensning under bedøvelse og behandling af betændelsen.

I nogle tilfælde kan der være så meget hævelse i øregangen, at det er nødvendigt operativt at fjerne dele af øregangen, for at få passage ned i øret.

Hvis der er tale om aldersbetinget døvhed er situationen noget anderledes. Selv om det har været forsøgt at lave høreapparater til hunde, kan dette ikke anbefales. Hunde har meget svært ved at acceptere at gå med apparaterne i ørerne, så det er mere til gene end til gavn.

Hos mange gamle hunde kan graden af døvhed godt svinge, således at de i lange perioder hører rimeligt. Det er snarere ejeren end hunden som generes af dens døvhed. Det er for eksempel meget vanskeligt at kalde hunden til sig, hvis man ikke har øjenkontakt.

Lad derfor aldrig hunden løbe frit, hvor den har mulighed for at komme uden for synsvidde. Find andre måder at tiltrække hundens opmærksomhed på, tramp i jorden, viften med armene etc. og det vil være muligt for hund og ejer fortsat at trives sammen.

Jeg vil anbefale i første omgang at lade Deres dyrlæge undersøge hunden. Hvis denne undersøgelse intet unormalt viser må det antages at være aldersbetinget.
TLF.+45 29728236 SKIBSTRUPVEJ 31 3140 LSGRDE Add-To-TomTomTILFJ TIL TOMTOM