TILMELD NYHEDSBREV

Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden  Kæledyr hjælper mod astma og allergi

Skandinavisk forskning har fundet frem til, at udsættelse for kæledyr tidligt i livet kan nedsætte risikoen for at udvikle allergiske lidelser, blandt andet astma og allergiske næseproblemer.

Forskerne har undersøgt data vedrørende 2.531 børn, der er blevet fulgt fra fødslen til fire års alderen. Da disse børn blev født, var der kæledyr i 22,4 procent af hjemmene, i 19,1 procent var der hunde, og i 7,6 procent katte.

Risikoen for børneeksem (astmaeksem), astma og allergisk næsebetændelse var klart mindre i hjem med kæledyr. Forskerne mener, at der kan være flere forklaringer på dette. En er, at tidlig udsættelse for kæledyr kan have en beskyttende effekt. En anden er, at det at holde kæledyr kan hænge sammen med en livsstil, der beskytter mod udvikling af allergiske lidelser.

Kæledyr er en berigelse for børn. I 5-7 års alderen får børn et naturligt behov for at give ømhed, og kæledyr giver omvendt barnet tryghed. Derfor er der også ofte hunde på behandlingshjem, hvor der er børn, for de finder ro hos hunden. Især hunde kan nemlig noget helt unikt. Børn lærer hurtigt at se og læse hundens følelser, og det styrker deres sociale kompetencer.

Kilde: Allergy 2001 56 30712.

Health News 2002TLF.+45 29728236 SKIBSTRUPVEJ 31 3140 LSGRDE Add-To-TomTomTILFJ TIL TOMTOM